Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2011

chenta..

Sunyinya malam ini Tiada bulan tiada bintang Hanyalah kedengaran Ombak dipantai Hatiku tersusuk sayu dan pilu Mengenangkan nasib diri dirantauan
Kasih di mana dikau Masihkah ada rindu Hatiku seperti dulu Jangan biar dia membeku Mengharap cinta yang dipandu Tak ingin ku sendiri lagi
Oh teman dimanakah dia Tidak kelihatan Ku tertunduk malu Menjelma Aku seperti dulu sunyi Sepi diri ini aku sendiri lagi

story @ ....

salam..
mm.. dkt seminggu x update blog.. bkn xnk update.. tp, rasa cam penat sgt seminggu dua nih.
semalam (19 Mei 2011), aku p Shah Alam bawak mak ngan ayah hadiri konvo jija (adik aku lerr). Sedih jer rasa bila tgk jija terima skroll tu. dia patut syukur sbb mak ayah dtg tgk sendiri dia amik skroll tu wlupun skroll tu xder sijil pun kt dlmnye.. sijil dia amik kemudian lps selesai sumenye.. apepun aku bangga dgn dia. alhamdulillah.. syukur ngan kejayaan jija. mak pun, aku tgk mengalirkan air mata kegembiraan. ayah, aku xtau sbb ayah xnk masuk dewan pun ngan mak. dia suh aku masuk sbbnye, keadaan ayah yg xberapa tahan ngan sejuk air-cond dlm dewan tu. tp aku dpt rasa jgk perasaan ayah. pasti dia bangga dgn kejayaan ank dia.. mak ayah mana xbangga tgk ank sendiri naik ke pentas menerima segulung ijazah? pasti segala penat lelah selama ni tanggung ank2 dia belajar sehingga berjaya berbaloi. Alhamdulillah syukur..


aku? sedih? mm.. sebabnye aku pun penah rasa naik pentas amik skroll tu. t…

Yang Chenta Suka Sangat..

~Love The Way You Lie~
On the first page of our story, the future seems so bright. And this thing turned out so evil, I don't know why I'm still surprised. Even angels have their wicked schemes and you take death to new extremes. But you'll always be my hero, even though you lost your mind.
Just gonna stand there and watch me burn, But that's alright because I like the way it hurts. Just gonna stand there and hear me cry, But that's alright because I love the way you lie, I love the way you lie. I love the way you lie.
Now this gravel in our voices, glass is shattered from the fight. In this tug of war, you'll always win, even when I'm right. Cause you feed me fables from your hand, With violet words and empty threats and it's sick that all these battles are what keeps me satisfied.
Just gonna stand there and watch me burn, But that's alright because I like the way it hurts. Just gonna stand there and hear me cry,

Nurses Day..

12th may.. happy nurses day to me and to all the nurses out there.. the theme for this year.. "closing the gap : increasing access and equity" . yeahh.. happy giler rasanye bila ayah terchenta pun wish today. yg lain2 tu, biasa la.. tiba2 teringat mula2 diterima masuk ke kolej nursing dulu. rasa cam xcaya. skang ni pun xcaya jgk rupa2nye aku ni "misi". mak cakap kecit2 dulu punyala takut ngan misi. inspektor kesihatan dtg umah nk check denggi n malaria dgn just punch ckit jer nk amik darah kt jari utk test BFMP, aku dah nyorok bwh katil dah sbb takut punya pasal ngan jarum. hahahahaha.. skang ni, aku pulak yang cucuk pesakit.. perghhh.. sakit siot kena cucuk.. so, dgn pengalaman yang ade, bila nk cucuk pesakit, kena la psycho ckit bg jgn takut n gabra. seronok.. xdapat nk gambar dgn kata2. satu lagi, bila dah pakai uniform, rasa cam confident je nk melangkah.. mm.. ayah pesan, "berbakti la dgn masyarakat dgn ikhlas dan jujur.. misi ni keja mulia.." huhuhu…

wewittt..

hai.. mai chenta here.. saje suka2 nk buat blog ni utk share, utk isi masa lapang.1st time tgk blog org lain tetiba rasa cam jatuh chinta plak nk ade blog sendiri. nk letak ape pun xtau.. kekekekeke.. belasah jer la.. pape pun, ni la dia... hehehehehe.. mai chenta.