Langkau ke kandungan utama

Nyata Dan Maya

Kulihat indah hari depanmu 

Mentari sentiasa 

Menerangi 

Bumi indah di telapak kakimu
Kan terbentang menjadi 
Oh milikmu.. 
Cekallah sayang 
Dalam menempuhi 
Dunia ini 
Saban hari 
Adakalanya 
Mendung jua kunjung 
Bersabarlah.. 

Ku kan selalu denganmu,kasih 

Dalam jasadku yang nyata atau maya 
Kerana ku terlalu mengendah 
Suka dukamu setiap ketika.. 

Ku kan selalu denganmu,kasih 

Dalam kau bertatih atau kau berlari 
Andai kau jatuh kubantu kau bangun 
(oh sayang)semula 
Andai kau jatuh ku bantu kau bangun semula.. 

Ku tahu kau pastikan bersinar 

Bagai sebutir bintang 
Gemerlapan 

Keyakinan kau bukannya kosong 

Lahir dari hati yang 
Kenalimu..


.. hati kita ini umpama riddle @ puzzle. jawab dia ada there and there in a small pieces. then, it's up to us to search the right combination to get the answer. kadang-kadang kita lupa pada small things yang boleh selesaikan riddle itu..
..just look at the sky, see the stars. cantikkan?.. do we know how many years they were there? do we ever wonder why they twinkle? stars can't cry. they just twinkle so that we can see how beautiful there are!.. just for the sake of shining.. itu kerja star! 
hati kita kena always smile kerana itulah yang buat kita terus hidup..
.. do you think bila ada awan tebal, star berhenti berkelip.. cuma kerana kita tak nampak dia berkelip? hati kita pun patut menjadi macam bintang. setebal manapun awan, hati kita mesti terus berkelip-kelip macam star!..
........ sekecil manapun star yang kita nampak, dia hanya ada 1 saja kerja; keep twinkling!.
.. hati kita pun ada 1 saja keja; berkelip cantik untuk hiburkan kita. biarpun ada 1 billion hati yang cuba hiburkan kita, takkan sama dengan 1 hati yang kita ada!
... bak kata orang.. cherish the golden moment while you can! that only could be done with your heart not with other's heart..

Ulasan

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Selamat Malam

Senyum. Lepaskan lelahmu  dalam hela panjang...
Pejam. Buangkan jauh isi hati yang buatmu hanyut...
Sujud. Lamakan bisikan ke bumi kerana luahan itu sampai hingga langit.
Redha. Itu tingkat iman.
Terima kasih Allah. Kita mulakan lagi.
▶️ ▶️
Hai.  Ku kembali lagi.. *maichenta*✌️

story @ ....

salam..
mm.. dkt seminggu x update blog.. bkn xnk update.. tp, rasa cam penat sgt seminggu dua nih.
semalam (19 Mei 2011), aku p Shah Alam bawak mak ngan ayah hadiri konvo jija (adik aku lerr). Sedih jer rasa bila tgk jija terima skroll tu. dia patut syukur sbb mak ayah dtg tgk sendiri dia amik skroll tu wlupun skroll tu xder sijil pun kt dlmnye.. sijil dia amik kemudian lps selesai sumenye.. apepun aku bangga dgn dia. alhamdulillah.. syukur ngan kejayaan jija. mak pun, aku tgk mengalirkan air mata kegembiraan. ayah, aku xtau sbb ayah xnk masuk dewan pun ngan mak. dia suh aku masuk sbbnye, keadaan ayah yg xberapa tahan ngan sejuk air-cond dlm dewan tu. tp aku dpt rasa jgk perasaan ayah. pasti dia bangga dgn kejayaan ank dia.. mak ayah mana xbangga tgk ank sendiri naik ke pentas menerima segulung ijazah? pasti segala penat lelah selama ni tanggung ank2 dia belajar sehingga berjaya berbaloi. Alhamdulillah syukur..


aku? sedih? mm.. sebabnye aku pun penah rasa naik pentas amik skroll tu. t…

Yang Chenta Suka Sangat..

~Love The Way You Lie~
On the first page of our story, the future seems so bright. And this thing turned out so evil, I don't know why I'm still surprised. Even angels have their wicked schemes and you take death to new extremes. But you'll always be my hero, even though you lost your mind.
Just gonna stand there and watch me burn, But that's alright because I like the way it hurts. Just gonna stand there and hear me cry, But that's alright because I love the way you lie, I love the way you lie. I love the way you lie.
Now this gravel in our voices, glass is shattered from the fight. In this tug of war, you'll always win, even when I'm right. Cause you feed me fables from your hand, With violet words and empty threats and it's sick that all these battles are what keeps me satisfied.
Just gonna stand there and watch me burn, But that's alright because I like the way it hurts. Just gonna stand there and hear me cry,