Langkau ke kandungan utama

Happy Sunday!

Hai.
Selamat hari Ahad.
Last cuti arini.

Ermm.. punyala pk nak masak apa arini, end up dengan En Shuben nak makan sardin je ngan telur dadar. Waaa.. Sakit kepala kita pk, tu je last2 yang dia nak. Tapi takpela. Bagus jugak. Campak2 je masak.
Tak la kecah dapur nak masak bagai kan?
Hiks. 

 
Tadaaa.. Siap da masakan campak2 kita.
Ikan sardinnya 2 ketui je. Tapi ubi kentang plak nak interprem, take over ikan sardin tu. Ikan sardin n ubi kentang tu kita goreng dulu, pastu last skali baru masuk sume tu dalam kuah dia. Gaul2, pastu angkat. Ni pun En Shuben yang ajar masak gni. Hahahaha.. Alahai, malu betul. En Shuben lebih terror masak dari kita. Cuma bab kemas dapur lepas masak, tak bape nak harap sangatla.

Owh, yang takde dalam gamba adalah budu dan kangkung goreng. Hiks. Da habis makan baru teringat nak amik pic.

Okla. Nak siap2 p merempit pulak. En Shuben ajak p tempat keja dia. Nak print out e-hadir nak buat claim. Yeayyy! Tu yang nak dengar tu. Claim dia lagi banyak dari kita. πŸ’ΈπŸ’Έ. Alhamdulillah. Rezeki. 😬

Jumpa lagi.
Babai. 


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Selamat Malam

Senyum. Lepaskan lelahmu  dalam hela panjang...
Pejam. Buangkan jauh isi hati yang buatmu hanyut...
Sujud. Lamakan bisikan ke bumi kerana luahan itu sampai hingga langit.
Redha. Itu tingkat iman.
Terima kasih Allah. Kita mulakan lagi.
▶️ ▶️
Hai.  Ku kembali lagi.. *maichenta*✌️

story @ ....

salam..
mm.. dkt seminggu x update blog.. bkn xnk update.. tp, rasa cam penat sgt seminggu dua nih.
semalam (19 Mei 2011), aku p Shah Alam bawak mak ngan ayah hadiri konvo jija (adik aku lerr). Sedih jer rasa bila tgk jija terima skroll tu. dia patut syukur sbb mak ayah dtg tgk sendiri dia amik skroll tu wlupun skroll tu xder sijil pun kt dlmnye.. sijil dia amik kemudian lps selesai sumenye.. apepun aku bangga dgn dia. alhamdulillah.. syukur ngan kejayaan jija. mak pun, aku tgk mengalirkan air mata kegembiraan. ayah, aku xtau sbb ayah xnk masuk dewan pun ngan mak. dia suh aku masuk sbbnye, keadaan ayah yg xberapa tahan ngan sejuk air-cond dlm dewan tu. tp aku dpt rasa jgk perasaan ayah. pasti dia bangga dgn kejayaan ank dia.. mak ayah mana xbangga tgk ank sendiri naik ke pentas menerima segulung ijazah? pasti segala penat lelah selama ni tanggung ank2 dia belajar sehingga berjaya berbaloi. Alhamdulillah syukur..


aku? sedih? mm.. sebabnye aku pun penah rasa naik pentas amik skroll tu. t…

Yang Chenta Suka Sangat..

~Love The Way You Lie~
On the first page of our story, the future seems so bright. And this thing turned out so evil, I don't know why I'm still surprised. Even angels have their wicked schemes and you take death to new extremes. But you'll always be my hero, even though you lost your mind.
Just gonna stand there and watch me burn, But that's alright because I like the way it hurts. Just gonna stand there and hear me cry, But that's alright because I love the way you lie, I love the way you lie. I love the way you lie.
Now this gravel in our voices, glass is shattered from the fight. In this tug of war, you'll always win, even when I'm right. Cause you feed me fables from your hand, With violet words and empty threats and it's sick that all these battles are what keeps me satisfied.
Just gonna stand there and watch me burn, But that's alright because I like the way it hurts. Just gonna stand there and hear me cry,