Langkau ke kandungan utama

Happy Sunday!

Hai.
Selamat hari Ahad.
Last cuti arini.

Ermm.. punyala pk nak masak apa arini, end up dengan En Shuben nak makan sardin je ngan telur dadar. Waaa.. Sakit kepala kita pk, tu je last2 yang dia nak. Tapi takpela. Bagus jugak. Campak2 je masak.
Tak la kecah dapur nak masak bagai kan?
Hiks. 

 
Tadaaa.. Siap da masakan campak2 kita.
Ikan sardinnya 2 ketui je. Tapi ubi kentang plak nak interprem, take over ikan sardin tu. Ikan sardin n ubi kentang tu kita goreng dulu, pastu last skali baru masuk sume tu dalam kuah dia. Gaul2, pastu angkat. Ni pun En Shuben yang ajar masak gni. Hahahaha.. Alahai, malu betul. En Shuben lebih terror masak dari kita. Cuma bab kemas dapur lepas masak, tak bape nak harap sangatla.

Owh, yang takde dalam gamba adalah budu dan kangkung goreng. Hiks. Da habis makan baru teringat nak amik pic.

Okla. Nak siap2 p merempit pulak. En Shuben ajak p tempat keja dia. Nak print out e-hadir nak buat claim. Yeayyy! Tu yang nak dengar tu. Claim dia lagi banyak dari kita. πŸ’ΈπŸ’Έ. Alhamdulillah. Rezeki. 😬

Jumpa lagi.
Babai. 


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Masak-Masak

Hai.Selamat hari Sabtu. Selamat hujung minggu. Cuti lagi hari ni. Esok last. Heaven!  Bukan selalu dapat cuti lama2 cam gni. Dengar citer, kat wad huru-hara. Patient ramai, full bed n agak hardcore jugak. Favourite patient pun ada. Baru discharged da masuk balik. Tak tau telan ape pulak kali nih. Alhamdulillah. Bukan time kita keja. Hahahaha.. Lupakan pasal keja. 
Eh, harini kita rajin sket. Shuben kena p Pusat Darah Negara arini. Oncall lagi. Haihh! Kena tinggal sokmo. Takde menda nak buat, sambil tunggu En Shuben kita balik, kita masak makanan favourite dia. Simple je. Alhamdulillah. Tak la cerewet mana bab makan. Janji ada rasa, dia suka, kita pun happy nak masak hari2.  Ni resepi mak dia. Tapi dia ajar sekali je masa mula2 kawen. Dan, seterusnya.. pandai2 la nak buat.
Ayam kukus n goreng.
Bahan2.  Opkos la ayam. (Ni utk ayam separuh).  10 biji Bawang putih. 1 biji bawang merah sederhana besar.  2cm halia. Kiub pati ayam Knorr. Sawi (option). Garam secukup rasa. Timun. Kicap. Cili api. Minyak nak meng…

Selamat Malam

Senyum. Lepaskan lelahmu  dalam hela panjang...
Pejam. Buangkan jauh isi hati yang buatmu hanyut...
Sujud. Lamakan bisikan ke bumi kerana luahan itu sampai hingga langit.
Redha. Itu tingkat iman.
Terima kasih Allah. Kita mulakan lagi.
▶️ ▶️
Hai.  Ku kembali lagi.. *maichenta*✌️

story @ ....

salam..
mm.. dkt seminggu x update blog.. bkn xnk update.. tp, rasa cam penat sgt seminggu dua nih.
semalam (19 Mei 2011), aku p Shah Alam bawak mak ngan ayah hadiri konvo jija (adik aku lerr). Sedih jer rasa bila tgk jija terima skroll tu. dia patut syukur sbb mak ayah dtg tgk sendiri dia amik skroll tu wlupun skroll tu xder sijil pun kt dlmnye.. sijil dia amik kemudian lps selesai sumenye.. apepun aku bangga dgn dia. alhamdulillah.. syukur ngan kejayaan jija. mak pun, aku tgk mengalirkan air mata kegembiraan. ayah, aku xtau sbb ayah xnk masuk dewan pun ngan mak. dia suh aku masuk sbbnye, keadaan ayah yg xberapa tahan ngan sejuk air-cond dlm dewan tu. tp aku dpt rasa jgk perasaan ayah. pasti dia bangga dgn kejayaan ank dia.. mak ayah mana xbangga tgk ank sendiri naik ke pentas menerima segulung ijazah? pasti segala penat lelah selama ni tanggung ank2 dia belajar sehingga berjaya berbaloi. Alhamdulillah syukur..


aku? sedih? mm.. sebabnye aku pun penah rasa naik pentas amik skroll tu. t…